Μισέλ Ρου: Ποιος ήταν ο θρύλος της «νέας κλασικής» κουζίνας
13.03.2020
18:00
Ένας από τους θρύλους της γαστρονομίας, ο Γάλλος Μισέλ Ρου έφυγε σε ηλικία 79 ετών αφήνοντας πίσω του τη δική του κληρονομιά.
Ο Μισέλ Ρου γεννήθηκε το 1941 στην πόλη Σαρόλ στην κεντρική Γαλλία και ήταν ο δεύτερος γιος του Ανρί Ρου, ενός ιδιοκτήτη κρεοπωλείου – ντελικατέσεν. Το 1967, σε ηλικία 26 ετών βρέθηκε στο Λονδίνο όπου έστησε μαζί με τον αδερφό του Άλμπερτ το εστιατόριο Le Gavroche μεταμορφώνοντας τη βρετανική γαστρονομική σκηνή. Η μαγειρική δυναμική του ξεδιπλώθηκε και στο Waterside Inn, το κομψό εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου στις όχθες του Τάμεση, με πιάτα – ωδή στην κλασική γαλλική κουζίνα. Προσεγμένα υλικά, πολλές μους, φάρσες (γεμίσεις) και γλυκά στις πιο φίνες εκδοχές τους έδιναν δυνατό «παρών» στα μενού του. Ο Οδηγός Michelin σύντομα αναγνώρισε την ποιότητα της δουλειάς του βραβεύοντάς τον με τρία αστέρια, την ύψιστη διάκριση που αποδίδεται σε εστιατόριο, την οποία διατήρησε περισσότερο από κάθε άλλο εστιατόριο εκτός Γαλλίας. Οι διάσημοι επισκέπτες του στο Le Gavroche όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Άβα Γκάρντνερ, ο Ντάγκλας Φέρμπανκς Τζούνιορ κ.ά επιβεβαίωναν τη μεγάλη επιτυχία του εστιατορίου. Ο σεφ σε συνεργασία με τον αδερφό του κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας ενώ σταδιακά επεκτάθηκαν και εκτός χώρας με πληθώρα δραστηριοτήτων.
Διάβασε περισσότερα για τη ζωή του στο Olivemagazine.gr
Διάβασε περισσότερα για τη ζωή του στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr