Φράουλα γλυκό του κουταλιού
Φράουλα γλυκό του κουταλιού
Ετοιμάστε γλυκό του κουταλιού με ένα από τα ωραιότερα ανοιξιάτικα φρούτα. Φυλακίστε τη γεύση και το άρωμα τους μέσα σε βάζα και απολαύστε τις με κάθε ευκαιρία…
Πλένετε τις φράουλες και τις καθαρίζετε από τα κοτσανάκια και τα φυλλαράκια τους, προσεκτικά, χωρίς να τις «πληγώσετε». Τις στεγνώνετε. Τις απλώνετε σε πιατέλα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 2 ώρες.
Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη πάνω σε δυνατή φωτιά και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τις μισές φράουλες και βράζετε για 5-6 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ένα σκεύος. Ρίχνετε στο σιρόπι τις υπόλοιπες φράουλες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
Βύσινο γλυκό του κουταλιού
Αφού βγάλετε και τη 2η δόση φράουλες από το σιρόπι , το βράζετε μόνο του για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις φράουλες, μαζί με όσο σιρόπι έχει μείνει στο σκεύος και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε καθόλου.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την κουνάτε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες. Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένες γυάλες με φαρδύ στόμιο και γυάλινο καπάκι με λάστιχο. Αναποδογυρίζετε τα βάζα, τα αφήνετε μερικά λεπτά και τα ξαναβάζετε όρθια. Αφήνετε να κρυώσουν
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη πάνω σε δυνατή φωτιά και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τις μισές φράουλες και βράζετε για 5-6 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ένα σκεύος. Ρίχνετε στο σιρόπι τις υπόλοιπες φράουλες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
Βύσινο γλυκό του κουταλιού
Αφού βγάλετε και τη 2η δόση φράουλες από το σιρόπι , το βράζετε μόνο του για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις φράουλες, μαζί με όσο σιρόπι έχει μείνει στο σκεύος και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε καθόλου.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την κουνάτε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες. Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένες γυάλες με φαρδύ στόμιο και γυάλινο καπάκι με λάστιχο. Αναποδογυρίζετε τα βάζα, τα αφήνετε μερικά λεπτά και τα ξαναβάζετε όρθια. Αφήνετε να κρυώσουν
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα