Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες σπειροειδείς πατάτες

Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες σπειροειδείς πατάτες

Οι πατάτες σε κάθε νόστιμη εκδοχή τους είναι από τις επιλογές που αγαπάμε πολύ. Τις φτιάχνουμε τηγανητές, ψητές, γεμιστές, τις αρτύζουμε με κάθε λογής μυριστικά και τις σερβίρουμε ως ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Έχετε δοκιμάσει να τις φτιάξετε σε σπειροειδές σχήμα; Δεν είναι δύσκολο…

Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες σπειροειδείς πατάτες
Ο κανόνας που θέλει την ποικιλία στις επιλογές να σπάει τη μονοτονία ισχύει και στο φαγητό. Ακόμα και τα πιο απλά, όταν τα φτιάξουμε λίγο διαφορετικά προσθέτοντας διακριτικές ή πιο έντονες νόστιμες πινελιές αλλάζουν τη διατροφική μας καθημερινότητα που το τελευταίο που θέλουμε είναι να είναι βαρετή. Ένα από τα πιο απλά υλικά που δε λείπει από καμία κουζίνα και είναι εξαιρετικά ευέλικτο είναι η πατάτα που συνήθως φτιάχνεται τηγανητή ή στο φούρνο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, εξίσου εύκολες στην εκτέλεση εκδοχές για να μπει στο τραπέζι ως συνοδευτικό αλλά και σνακ.

Φτιάχνουμε τις τέλειες ψητές πατάτες

Δοκιμάστε να τις κόψετε σε σπειροειδές σχήμα χρησιμοποιώντας αντί για μαχαίρι ή μαντολίνο ή σπειροειδή κόφτη λαχανικών. Είναι εύκολος στη χρήση του και κόβει τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες που στη συνέχεια μπορείτε να τυλίξετε (αν βγουν πολύ μακριές) και να ψήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Γίνονται και σαν φωλιές με αυτόν τον τρόπο. Τα βασικά βήματα όμως είναι τρία: Καθάρισμα, πλύσιμο, κόψιμο. Η συνέχεια είναι εξίσου απλή και οι τρόποι πολλοί είτε τις ψήσετε στο φούρνο είτε τις τηγανίσετε. Παρακάτω έχουμε μερικές νόστιμες ιδέες για όλα τα γούστα.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης