Χαλουβάς από τη Νίσυρο
18.03.2020
12:00
Ο χαλβάς, με αλεύρι, όπως τον φτιάχνουν στη Νίσυρο, στα Δωδεκάνησα.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το νερό, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το ξύσμα του λεμονιού. Όταν κοχλάσει το μίγμα, το μεταφέρετε σε μπολ. Διαλύετε στο μεταξύ τη σόδα στο ούζο και τα προσθέτετε στο υγρό του μπολ μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου και ισιώνετε την επιφάνειά του. Το χαράζετε σε ρόμβους και βάζετε στη μέση κάθε ρόμβου από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνετε τον χαλβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.
Πολίτικος χαλβάς με βούτυρο και γάλα
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προς το τέλος ρίχνετε και τον χυμό του λεμονιού . Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το γλυκό που πρέπει να έχει στο μεταξύ μισοκρυώσει.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivegazine.gr
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου και ισιώνετε την επιφάνειά του. Το χαράζετε σε ρόμβους και βάζετε στη μέση κάθε ρόμβου από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνετε τον χαλβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.
Πολίτικος χαλβάς με βούτυρο και γάλα
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προς το τέλος ρίχνετε και τον χυμό του λεμονιού . Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το γλυκό που πρέπει να έχει στο μεταξύ μισοκρυώσει.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivegazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr