Αγκινάρες σε φόρμα
Αγκινάρες σε φόρμα
Μία νόστιμη συνταγή για αγκιναρόπιτα, που αξίζει να δοκιμάσετε
Σε αλατισμένο νερό ζεματάτε για 3-4 λεπτά τις αγκινάρες. Τις στραγγίζετε.
Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί, το αβγό και το μοσχοκάρυδο, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Απλώνετε στον πάγκο τα φύλλα και βουτυρώνετε το κάθε ένα ξεχωριστά. Στρώνετε τη φόρμα με τα φύλλα. Απλώνετε πρώτα την μπεσαμέλ, μετά τις αγκινάρες με τον μαϊντανό και τελευταίο τον κιμά. Σκεπάζετε με τα φύλλα που περισσεύουν και βουτυρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί, το αβγό και το μοσχοκάρυδο, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Απλώνετε στον πάγκο τα φύλλα και βουτυρώνετε το κάθε ένα ξεχωριστά. Στρώνετε τη φόρμα με τα φύλλα. Απλώνετε πρώτα την μπεσαμέλ, μετά τις αγκινάρες με τον μαϊντανό και τελευταίο τον κιμά. Σκεπάζετε με τα φύλλα που περισσεύουν και βουτυρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα