Πίτσα με πάστα άνηθου – δυόσμου, καπνιστό σολομό και κάππαρη

Πίτσα με πάστα άνηθου – δυόσμου, καπνιστό σολομό και κάππαρη

Εναλλακτική πίτσα με πάστα άνηθου – δυόσμου, καπνιστό σολομό και κάππαρη, που αφήνει μία ελαφρώς πικάντικη γεύση.

NETVOLUTION-PIZZA
Ετοιμάζετε την πάστα του άνηθου: Πλένετε και κόβετε τον άνηθο σε κομμάτια. Τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα, το σκόρδο και όσο ελαιόλαδο είναι απαραίτητο μέχρι να φτιάξετε μια πάστα όχι πολύ ρευστή. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Σοτάρετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης πίτσας. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Την αλείφετε με την πάστα του άνηθου, μοιράζετε ομοιόμορφα από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και βάζετε την πίτσα στον φούρνο να ψήνεται. Στα 5 λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC.

Στο μεταξύ, κόβετε το σολομό σε φετούλες, τον πασπαλίζετε με το ξύσμα του λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαριναριστεί. Όταν ψηθεί η πίτσα μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα μαριναρισμένα κομματάκια του σολομού, κόβετε την πίτσα σε οκτώ κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης