Βελουτέ φάβας
28.05.2020
02:00
Η βελουτέ σούπα φάβας με μπόλικο κύμινο είναι όχι μόνο πεντανόστιμη, αλλά και πολύ θρεπτική!
Ρίχνετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 500 ml κρύο νερό και το φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς με μια τρυπητή κουτάλα. Τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι και την ξεπλένετε με νερό.
Αρωματική σούπα βελουτέ με φάβα και αβγοτάραχο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τον πελτέ, αν χρησιμοποιείτε, τα μπαχαρικά, τη μαντζουράνα, τη φάβα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40-45 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη ζεστή σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και σερβίρειτε με φρέσκο κόλιανδρο και σουμάκ.
Δείτε τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Αρωματική σούπα βελουτέ με φάβα και αβγοτάραχο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τον πελτέ, αν χρησιμοποιείτε, τα μπαχαρικά, τη μαντζουράνα, τη φάβα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40-45 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη ζεστή σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και σερβίρειτε με φρέσκο κόλιανδρο και σουμάκ.
Δείτε τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr