Πουρές αγκινάρας

Το τέλειο συνοδευτικό στα ανοιξιάτικα τραπέζια για ψητό κρέας ή ψάρι.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, βράζετε τις καρδιές τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κρατάτε τον πουρέ στην άκρη.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κρύο νερό. Τις αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι, για 35 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Σουρώνετε τις πατάτες και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί στον πουρέ, για να μη γίνει πολύ σφιχτός.

Βάζετε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις λιωμένες αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε είτε με μίξερ χειρός, είτε με το πρες πουρέ. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr