Ριζότο θαλασσινών

Η συνταγή ενός ριζότο που ήθελε να γίνει παέγια…

Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς λάδι, ρίχνετε το ρύζι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καβουρντισμένο ρύζι, σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον κουρκουμά. Συνεχίζετε ρίχνοντας το ζωμό, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Από την στιγμή που ρίξετε τον ζωμό, το ρύζι χρειάζεται 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. 5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι ρίχνετε τον αρακά, το φινόκιο, τα μύδια και τα καλαμαράκια. Αφού γίνει το ρύζι, προσθέτετε τον άνηθο, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και κλείνετε την φωτιά.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr