Τσάγαλα με κεφτεδακια αρνίσια αβγολέμονο

Πράσινα σαν την άνοιξη, με βελούδινο περίβλημα, τραγανά και τρυφερά, αρωματικά και ξινούτσικα, τα φρέσκα αμύγδαλα είχαν εξέχουσα θέση στην ελληνική κουζίνα.

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ψωμί και το μουσκεύετε στο γάλα. Το στύβετε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά για 5 λεπτά. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια και τα σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.

Προσθέτετε τα τσάγαλα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά πασπαλίζετε με τον άνηθο.

Στο μεταξύ χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε δυνατά τα ασπράδια σε ένα μεταλλικό μπολ (μπασίνα) με έναν αβγοδάρτη ή μίξερ χειρός να αφρίσουν καλά και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτετε τους κρόκους και τους χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, ενσωματώνουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Παίρνετε όσο ζουμί υπάρχει στην κατσαρόλα και κουταλιά-κουταλιά το προσθέτετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χωρίς να σταματήσετε καθόλου το χτύπημα.

Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, ανακινείτε κυκλικά την κατσαρόλα να καλυφθεί το φαγητό και σερβίρετε.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr