Κορωνοϊός – Δανία: Διάστερος σεφ μαγειρεύει για ευπαθείς ομάδες
Κορωνοϊός – Δανία: Διάστερος σεφ μαγειρεύει για ευπαθείς ομάδες
Ο σεφ μίλησε στο Olivemagazine.gr για την πρωτοβουλία του ονόματι «Junk Food».
Ο Ράσμους Μανκ, σεφ του διάστερου Alchemist στην Κοπεγχάγη, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο του εστιατορίου του στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν έβαλε λουκέτο αλλά μαγειρεύει με εθελοντές σεφ για άστεγους και εξαρτημένους.
Κορωνοϊός: Μήνυμα από τον Διευθυντή διεθνών εκδόσεων των Οδηγών Michelin
Ο Μανκ, λοιπόν, έστρεψε την προσοχή του στη σίτιση των πιο ευάλωτων της πόλης, με το project Junk Food. Η κουζίνα του σεφ, που φιλοξενούσε το γαστρονομικό concept του μενού γευσιγνωσίας 50 πιάτων, (κόστους 600 δολαρίων) πλέον είναι το σημείο όπου μαζί με εθελοντές συναδέλφους του μαγειρεύουν από το πρωί περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού για αστέγους. Πολλά από τα καταφύγια της πόλης έκλεισαν για να αποφευχθεί η περεταίρω εξάπλωση του ιού, κάτι που συνεπώς είχε σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν άνθρωποι που ήδη είχαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το project ξεκίνησε από το 2019, χρονιά που ο σεφ μαζί με τον επιχειρηματία Λαρς Σίερ Κρίστενσεν αφιέρωνε περισσότερο χρόνο για να ανοίξει το Alchemist, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης. Σημειώνεται ότι κάνουμε λόγο για το καλύτερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης (σύμφωνα με έγκριτο εθνικό γαστρονομικό οδηγό), που εντός 7 μηνών λειτουργίας πήρε 2 αστέρια Michelin.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Κορωνοϊός: Μήνυμα από τον Διευθυντή διεθνών εκδόσεων των Οδηγών Michelin
Ο Μανκ, λοιπόν, έστρεψε την προσοχή του στη σίτιση των πιο ευάλωτων της πόλης, με το project Junk Food. Η κουζίνα του σεφ, που φιλοξενούσε το γαστρονομικό concept του μενού γευσιγνωσίας 50 πιάτων, (κόστους 600 δολαρίων) πλέον είναι το σημείο όπου μαζί με εθελοντές συναδέλφους του μαγειρεύουν από το πρωί περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού για αστέγους. Πολλά από τα καταφύγια της πόλης έκλεισαν για να αποφευχθεί η περεταίρω εξάπλωση του ιού, κάτι που συνεπώς είχε σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν άνθρωποι που ήδη είχαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το project ξεκίνησε από το 2019, χρονιά που ο σεφ μαζί με τον επιχειρηματία Λαρς Σίερ Κρίστενσεν αφιέρωνε περισσότερο χρόνο για να ανοίξει το Alchemist, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης. Σημειώνεται ότι κάνουμε λόγο για το καλύτερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης (σύμφωνα με έγκριτο εθνικό γαστρονομικό οδηγό), που εντός 7 μηνών λειτουργίας πήρε 2 αστέρια Michelin.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα