Κατσικάκι «καπαμά» γεμιστό με κοκκινιστή μαγειρίτσα στη γάστρα

Κατσικάκι «καπαμά» γεμιστό με κοκκινιστή μαγειρίτσα στη γάστρα

Αυτή η πατροπαράδοτη συνταγή συνηθίζεται στα χωριά του Καρπενησίου όπου το κατσικάκι έχει σημαντική θέση στο πασχαλινό τραπέζι.

katsikaki-kapama-Net
Φροντίζετε να έχετε μια γάστρα μεγάλη για να χωρέσει ολόκληρο το κατσικάκι διπλωμένο χωρίς να το κόψετε. Πλένετε καλά το κατσικάκι μέσα έξω και το αφήνετε να στραγγίξει. Αφαιρείτε το κεφαλάκι, αν θέλετε, και το φυλάτε για σούπα. Με τη μύτη του μαχαιριού χαράζετε το κατσικάκι σε διάφορα σημεία τόσο βαθιά ώστε να χωράει ένα κομμάτι από σκόρδο. Μπήγετε το σκόρδο στις χαρακιές και αλείφετε όλο το κατσικάκι με το χυμό λεμονιού. Μετά το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε τη γέμιση με μαγειρίτσα: Ξεχωρίζετε τα εντόσθια της συκωταριάς και τα πλένετε καλά. Πλένετε καλά και τα έντερα και τα βουτάτε όλα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό. Στραγγίζετε καλά, ξεπλένετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Τα ψιλοκόβετε και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο και, όταν μαραθούν, προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα έντερα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Διαλύετε το μισό ντοματοπολτό σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης