Μαγειρίτσα αβγολέμονο

Η μαγειρίτσα αβγολέμονο είναι ίσως το πιο αγαπητό πασχαλινό φαγητό.

mageiritsa_avgolemono_net
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τη συκωταριά για 7-10 λεπτά. Τη βγάζετε, την ξεπλένετε με κρύο νερό και ψιλοκόβετε όλα τα κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν ωραία και να πάρουν ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Ρίχνετε μέσα και την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Κόβετε με τα χέρια τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαραθούν. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, συμπληρώνετε με τρία νεροπότηρα νερό, αλατίζετε, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 15 λεπτά τουλάχιστον. Ρίχνετε το ρυζάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30 λεπτά περίπου.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης