Γαρδουμπάκια

Τα γαρδουμπάκια έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι

gardoumpakia_net
Γυρίζετε το εσωτερικό των εντέρων, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών για να φύγει η μυρωδιά τους και να ασπρίσουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος τη συκωταριά σε πάχος ενός δάχτυλου. Τα βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το σκόρδο. Κρατάτε τα διαφορετικά κομμάτια της συκωταριάς μαζί και τα τυλίγετε με τα έντερα γύρω-γύρω σφιχτά μέχρι να καλυφθούν καλά.

Πασπαλίζετε ανά διαστήματα τα χέρια σας με λίγο αλεύρι για να μη γλιστράνε. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα, κόβετε το έντερο και το βυθίζετε μέσα στο γαρδουμπάκι. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα εντόσθια και έντερα. Τοποθετείτε τα γαρδουμπάκια σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, προσθέτετε το κρασί και το νερό και καλύπτετε το σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τα γαρδουμπάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και τα ψήνετε για λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης