Χορτοφαγική μαγειρίτσα
29.04.2021
14:00
Η μαγειρίτσα στη χορτοφαγική εκδοχή της είναι εξίσου νόστιμη με την παραδοσιακή σε βαθμό που μάλλον θα θέλετε να την καθιερώσετε στο τραπέζι και άλλες μέρες του χρόνου.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα χοντροκομμένα αντίδια και τα μαρούλια. Προσθέτετε 1½ λίτρο νερό, κλείνετε με καπάκι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Περίπου 25 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα το ρύζι και λίγο επιπλέον νερό, αν χρειαστεί. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για το αβγολέμονο: Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε κρόκους και μαρέγκα χτυπώντας απαλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύετε.
Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών χτυπώντας δυνατά με τον αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία περίπου τέσσερις-πέντε φορές. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινείτε με την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε το σκεύος και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο αν θέλετε.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα χοντροκομμένα αντίδια και τα μαρούλια. Προσθέτετε 1½ λίτρο νερό, κλείνετε με καπάκι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Περίπου 25 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα το ρύζι και λίγο επιπλέον νερό, αν χρειαστεί. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για το αβγολέμονο: Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε κρόκους και μαρέγκα χτυπώντας απαλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύετε.
Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών χτυπώντας δυνατά με τον αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία περίπου τέσσερις-πέντε φορές. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινείτε με την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε το σκεύος και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο αν θέλετε.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr