Αφράτο τσουρέκι

Το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι στην κλασική εκδοχή του θα γίνει ανάρπαστο. Το μυστικό της απόλυτης επιτυχίας, το αγελαδινό βούτυρο Lurpak.

Αφράτο τσουρέκι
Σε μια κατσαρόλα χλιαραίνετε το γάλα και διαλύετε τη μαγιά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.

Προσθέτετε το μίγμα γάλακτος και με το γάντζο ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί καλά και σταδιακά ρίχνετε το κρύο Lurpak.

Συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τη ζυμώνετε με τα χέρια σας, τη μοιράζετε σε τρία ίσα μέρη και φτιάχνετε μία πλεξούδα, τη βάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε ξανά. Αφήνετε να φουσκώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Αλείφετε με πολύ προσοχή με το μίγμα του αβγού, πασπαλίζετε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει .

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης