Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σέσκουλα και κρεμμυδάκια
Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σέσκουλα και κρεμμυδάκια
Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο η μαγειρίτσα της Ανάστασης είναι κόκκινη με διάφορα χόρτα και μυρωδικά.
Βάζετε τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζετε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη δάφνη και το μπαχάρι, προσθέτετε τα σέσκουλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζετε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη δάφνη και το μπαχάρι, προσθέτετε τα σέσκουλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα