Ριζότο μαγειρίτσα
02.05.2021
20:00
Ένα πειραγμένο ριζότο – μαγειρίτσα, που μπορούμε να το κάνουμε και με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε.
Ξεπλένετε και καθαρίζετε την αντεριά και τη συκωταριά σε τρεχούμενο νερό. Τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε μπολ με αλάτι και λεμόνι ή ξίδι. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο αν θέλετε και από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα θα δείτε ότι άσπρισαν. Τα ξεπλένετε και πάλι πολύ καλά.
Σε νερό που βράζει ζεματάτε τα εντόσθια για 3-4 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν.
Κατόπιν, προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο λίγο τον ζωμό.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε νερό που βράζει ζεματάτε τα εντόσθια για 3-4 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν.
Κατόπιν, προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο λίγο τον ζωμό.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr