Φτιάχνουμε ψωμί στο σπίτι: Οδηγός για εύκολα ζυμώματα
19.05.2020
21:00
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το φρέσκο σπιτικό ψωμί αλλά δεν επιδίδονται όλοι σε ζυμώματα και ψησίματα γιατί θεωρούν ότι είναι περίπλοκη και δύσκολη η διαδικασία παρασκευής του, κάτι που δεν ισχύει για όλα τα είδη ψωμιού.
Το ψωμί είναι το διασημότερο και πιο συνηθισμένο από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Η ύπαρξή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή του ανθρώπου από την αρχαιότητα, σε σημείο που συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Δύσκολο να σκεφτούμε άλλο τρόφιμο με τα ίδια χαρακτηριστικά. Για πολλούς λαούς, μάλιστα, το ψωμί έχει ιδιαίτερη σημασία στη θρησκεία και την κουλτούρα τους. Πέρα από όλα αυτά όμως, αποτελεί και μέγιστη γαστρονομική απόλαυση.
Ψωμί: Πώς να το ζυμώσετε και να το ψήσετε σωστά
Το άρωμά του γεμίζει το σπίτι και δημιουργεί μια γλυκιά αίσθηση θαλπωρής. Η υφή και η γεύση του γεμίζουν το στόμα και ενθουσιάζουν τις αισθήσεις. Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς προζύμι και να γίνει εξίσου νόστιμο και μάλιστα να είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!
Το πιο εύκολο ψωμί
Ανακατεύετε με σπάτουλα σε ένα μπολ 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 2 κουτ. γλυκού αλάτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 μπουκάλι μπίρα. Ομογενοποιείτε και μεταφέρετε σε λαδωμένη φόρμα του κέικ (30εκ.). Πασπαλίζετε με σουσάμι ή ηλιόσπορο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ψωμί: Πώς να το ζυμώσετε και να το ψήσετε σωστά
Το άρωμά του γεμίζει το σπίτι και δημιουργεί μια γλυκιά αίσθηση θαλπωρής. Η υφή και η γεύση του γεμίζουν το στόμα και ενθουσιάζουν τις αισθήσεις. Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς προζύμι και να γίνει εξίσου νόστιμο και μάλιστα να είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!
Το πιο εύκολο ψωμί
Ανακατεύετε με σπάτουλα σε ένα μπολ 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 2 κουτ. γλυκού αλάτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 μπουκάλι μπίρα. Ομογενοποιείτε και μεταφέρετε σε λαδωμένη φόρμα του κέικ (30εκ.). Πασπαλίζετε με σουσάμι ή ηλιόσπορο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr