Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αβγά

Αξιοποιήστε τα κόκκινα αβγά, που σας έμειναν από το Πάσχα σε μια νόστιμη σαλάτα με σπανάκι

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Ξεφλουδίζετε τα αβγά και ξεχωρίζετε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνετε τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβετε τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνετε στη σαλάτα και ανακατεύετε με προσοχή. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.

Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζετε και τη φυλάτε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε με προσοχή.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr