Muffins τσουρεκιού με γέμιση από χουρμάδες και μπαχαρικά
Muffins τσουρεκιού με γέμιση από χουρμάδες και μπαχαρικά
Μπαχαρέκια τσουρεκάκια σαν μάφιν που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Για το τσουρέκι: Ζεσταίνετε ελαφρώς το βούτυρο με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα να γίνουν χλιαρά, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύετε να λιώσουν και τα κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα ενώ προσθέτετε τα αβγά και το μίγμα της μαγιάς. Δυναμώνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Στην περίπτωση που κολλάει προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό περιβάλλον.
Τσουρέκι με γέμιση μήλου
Για τη γέμιση: Πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.
Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες, τις ανοίγετε με τα χέρια, τις γεμίζετε με την πάστα και τις ξανακλείνετε σε μπαλίτσες. Τοποθετείτε τα τσουρεκάκια σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffins, ένα σε κάθε θέση.
Ανακατεύετε το αβγό με το γάλα, αλείφετε τα τσουρεκάκια, πασπαλίζετε με ζάχαρη, σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να γίνουν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να πέσει η ελαφρώς η θερμοκρασία και σερβίρετε.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα ενώ προσθέτετε τα αβγά και το μίγμα της μαγιάς. Δυναμώνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Στην περίπτωση που κολλάει προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό περιβάλλον.
Τσουρέκι με γέμιση μήλου
Για τη γέμιση: Πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.
Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες, τις ανοίγετε με τα χέρια, τις γεμίζετε με την πάστα και τις ξανακλείνετε σε μπαλίτσες. Τοποθετείτε τα τσουρεκάκια σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffins, ένα σε κάθε θέση.
Ανακατεύετε το αβγό με το γάλα, αλείφετε τα τσουρεκάκια, πασπαλίζετε με ζάχαρη, σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να γίνουν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να πέσει η ελαφρώς η θερμοκρασία και σερβίρετε.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα