Φτιάχνουμε ξεχωριστό σιρόπι και ζελέ από παπαρούνα

Φτιάχνουμε ξεχωριστό σιρόπι και ζελέ από παπαρούνα

Αποφασίσαμε αντί για τα βάζα να βάλουμε τις παπαρούνες στην κατσαρόλα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό.

Φτιάχνουμε ξεχωριστό σιρόπι και ζελέ από παπαρούνα
Μόλις συναντήσεις την πρώτη παπαρούνα, είσαι σίγουρος πως η άνοιξη ήρθε ξανά. Κόκκινες κηλίδες μέσα στα καταπράσινα λιβάδια, στις άκρες των πεζοδρομίων, όπου περίσσεψε λίγο χώμα. «Μήκων η ροιάς» επί το επιστημονικότερον, «κουτσουνάδα» στην Κρήτη, «πετεινός» στην Κύπρο, «λαλές» στη Μικρά Ασία. Διαφορετική από την παπαρούνα την «υπνοποιό» ή «υπνοφόρο»… Ακόμα και τα φύλλα της παπαρούνας χρησιμοποιήθηκαν σε γιατροσόφια, ενώ τα σποράκια της εξακολουθούν να μπαίνουν σε ψωμιά κι αρτοσκευάσματα.

Το σιρόπι της πωλείται σε delicatessen της Ευρώπης. Τα πέταλά της περιέχουν βιταμίνη C και τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή ψιλοκομμένα μέσα σε παγωτό. Η πρότασή μας είναι να τα κάνουμε ζελέ και σιρόπι για δροσερά επιδόρπια.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης