Ξεχωριστά γαρδουμπάκια με χόρτα αβγολέμονο, που χαρίζουν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Κόβετε το σταμναγκάθι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό, κλείνετε με καπάκι και βράζετε τα χόρτα μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Προσθέτετε τα γαρδουμπάκιακαι αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για άλλα 10 λεπτά.
Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε κρόκους και μαρέγκα χτυπώντας απαλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύετε.
Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών χτυπώντας δυνατά με τον αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τέσσερις-πέντε φορές περίπου. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα τα χόρτα και από πάνω τα γαρδουμπάκια.
Κλείσιμο
Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town
Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είχε πολλά εμπόδια, όμως τέσσερις σπουδαίοι αθλητές με την bwin στο πλευρό τους θα είναι εκεί να απολαύσουν το ταξίδι. Καλή επιτυχία Άννα, Δώρα, Απόστολε, Ελίνα!
Με το CHAMPION JET 2 της SEAJETS μπορείς να επισκεφτείς διαδοχικά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο πιο γρήγορα από ποτέ, και να έχεις μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.