Στην παραγωγή η εξωπραγματική Bugatti Centodieci

Στην παραγωγή η εξωπραγματική Bugatti Centodieci

Το νέο hypercar μοντέλο της Bugatti αποτίνει φόρο τιμής στην θρυλική EB110, έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και μοναδική εμφάνιση.

190819113351_308840a1-bugatti-centodieci-2-chariatis-1000a

Η γαλλική φίρμα είχε αποκαλύψει την Centodieci το 2019, στο περιθώριο της εκδήλωσης Concours d’Elegance του Pebble Beach της Καλιφόρνια. Το νέο της δημιούργημα το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα -ένα εκ των οποίων το έχει «κλείσει» ο Cristiano Ronaldo – στην αστρονομική τιμή των 8 εκατ. ευρώ, αποτίνει φόρο τιμής στην EB100, ένα δημοφιλές sports car των ‘90s.


Η Centodieci τροφοδοτείται από έναν W16 quad-turbo κινητήρα των 8,0 λίτρων ο οποίος παράγει 1.600 ίππους, συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και επιτρέπει στο hypercar να επιταχύνει στα 100 χλμ. ώρα από στάση σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την ολοκλήρωση των 0-200 χλμ./ώρα και 0-300 χλμ./ώρα, απαιτούνται 6,1 και 13,1 δλ. αντίστοιχα, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η δημιουργία του μοντέλου είναι αφιερωμένη στον Ιταλό επιχειρηματία Romano Artioli και στον αρχιτέκτονα Giampaolo Benedini, το δίδυμο, δηλαδή, που κατασκεύασε την EB100 30 χρόνια πριν.
Κλείσιμο

«Η πρόκληση για εμάς ήταν να μην παγιδευτούμε στη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου με καταφανείς ομοιότητες στη θρυλική EB110, και να μην ακολουθήσουμε μια ρετρό σχεδιαστική γραμμή. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα εκδοχή της τεχνολογίας και του σχήματος που υιοθετούσε η EB110», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Achim Anscheidt, Διευθυντής Σχεδιασμού της Bugatti.

Οι στιλιστικές ομοιότητες, λοιπόν, μεταξύ Centodieci και EB110 αφορούν τη χαμηλά τοποθετημένη γρίλια, την τοποθέτηση των κεντρικών προβολέων στο καπό και το καλούπι του πίσω μέρους, με την επιβλητική αεροτομή. Κατά τα άλλα, το επερχόμενο μοντέλο φέρει μια πιο φουτουριστική σχεδίαση, με LED φωτιστικά σώματα, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και «επιθετικό» διαχύτης. Σημειώνεται πως και τα 10 αντίτυπα του μοντέλου έχουν γίνει sold out, ενώ θα παραδοθούν στους κατόχους τους το 2021.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης