Ελπίδες για το μέλλον της Lotus Elise

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Lotus σχετικά με τον τερματισμό της παραγωγής της Elise φαίνεται πως το βρετανικό sports car είναι πιθανό να συνεχίσει να κατασκευάζεται από άλλη εταιρία

Δυστυχώς για πολλούς η Lotus έχει αποφασίσει να συνδέσει το μέλλον την με την ηλεκτροκίνηση και έτσι καθώς πληθαίνουν τα νέα σχετικά με την εξέλιξη της εκρηκτικής Evija η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα τον τερματισμό της παραγωγής της Elise όπως και των Exige και Evora, στο τέλος της χρονιάς.
Ωστόσο ο διευθυντής της βρετανικής εταιρίας, Matt Windle, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της καριέρας της Elise, αλλά όχι με τα σήματα της Lotus. Η εταιρία αποφάσισε να διαθέσει προς πώληση όλον τον μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής όπως και τα δικαιώματα της Elise. Προς το παρόν η Lotus δεν βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με κάποια εταιρία για το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν είναι απίθανο αρκετά σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Στο παρελθόν η Lotus είχε κάνει κάτι ανάλογο με τη Lotus Seven τα δικαιώματα της οποίας είχε εξαγοράσει το 1973 η Caterham.

Ωστόσο αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή κάποια αντίστοιχη κίνηση από την συγκεκριμένη εταιρία και για την Elise. Αντίθετα αρκετοί είναι αυτοί που ποντάρουν στην Radford, μια εταιρία που ιδρύθηκε από τον Jenson Button και τον τηλεοπτικό αστέρα Ant Anstead και η οποία πρόσφατα αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Lotus Type 62 και στην εξέλιξη του έχει βοηθήσει και η ίδια η Lotus. Δεν θα είναι λοιπόν περίεργο εάν τελικά η Radford εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Elise χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμα κάποια σαφής ένδειξη για κάτι τέτοιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr