Με bitcoin αγοράστηκε το Subaru WRX του Colin McRae

Με bitcoin αγοράστηκε το Subaru WRX του Colin McRae

Ένα από τα αγωνιστικά Subaru WRX με τα οποία είχε αγωνιστεί ο Colin McRae δημοπρατήθηκε πρόσφατα με τον νέο ιδιοκτήτη του να πληρώνει το αντίτιμο των 431.000 ευρώ με bitcoin.

Subaru_McRae_Auction
Παρά τις συνεχείς αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι δεδομένο πως πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των οικονομικών δραστηριοτήτων. Για πρώτη φορά λοιπόν μαθαίνουμε για την αγορά ενός κλασικού αυτοκινήτου από δημοπρασία με τη χρήση bitcoin.
Η συγκεκριμένη αγορά μάλιστα αφορά ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο καθώς πρόκειται για ένα από τα αγωνιστικά Subaru WRX του Colin McRae.
Το αγωνιστικό διατέθηκε μέσω δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε από την Lloyds Auctions Αυστραλίας, έναντι του ποσού των 431.000 ευρώ. Το Subaru Prodrive 555 Group A World Rally Car του 1994 που οδηγούσαν οι Colin McRae και Carlos Sainz είναι ένα από τα πιο διάσημα αγωνιστικά στην ιστορία του WRC.
Κλείσιμο

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα μόλις 63 που κατασκευάστηκαν και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μια αποθήκη στη Victoria στην Αυστραλία όπου πιστεύεται πως βρισκόταν για πάνω από 10 χρόνια. Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του δεν πίστευε πως η αξία του ξεπερνά τις 20.000 δολάρια Αυστραλίας. Η πραγματικότητα όμως, τον διέψευσε μάλλον ευχάριστα.

Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε σε σχεδόν εργοστασιακή κατάσταση λίγο καιρό πριν από την πώλησή του, η οποία έγινε στην ίδια εκδήλωση με την πώληση του supercar Walkinshaw Andretti United που οδηγούσε ο Chaz Mostert (και άλλαξε χέρια έναντι 520.000 ευρώ). Η ιδιαιτερότητα της πληρωμής του αντιτίμου σε Bitcoin, αναδεικνύει και την όλο και πιο «ζεστή» διάθεση των οίκων δημοπρασιών για τις συναλλαγές με το εν λόγω κρυπτονόμισμα, μια και με τη χρήση του, διασφαλίζεται και η ανωνυμία του αγοραστή- κάτι που στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι επιθυμητό και από τις δύο πλευρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης