

ο διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2021, ο αμερικανικός κολοσσός παρέδωσε 241.391 οχήματα παγκοσμίως, 73% περισσότερα απ’ ό,τι το αντίστοιχο διάστημα του 2022, όταν και δεν είχαν εμφανιστεί τόσο έντονες ρωγμές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Οι διοικούντες της μάρκας, μάλιστα, διαβλέπουν ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για τα μοντέλα τους λόγω της αύξηση που θα επιφέρουν τα νέα εργοστάσια σε Γερμανία και Τέξας.
Η Tesla πούλησε ρυθμιστικές πιστώσεις (για εκπομπές CO2) ύψους 279 εκατ. δολαρίων σε αντιπάλους της, αν και αυτό το νούμερο ήταν για δεύτερο συνεχές τρίμηνο μειωμένο.
«Συνολικά είμαι περήφανος για όσα έχει καταφέρει η ομάδα και ενθουσιασμένος για την επόμενη φάση ανάπτυξης, ενόψει του τέταρτου τριμήνου και του 2022», δήλωσε ο CFO της μάρκας, Zach Kirkhorn, στο περιθώριο επικοινωνίας που είχε την Τετάρτη με τους επενδυτές. «Η ομάδα έχει κάνει τρομερή δουλεία, βελτιώνοντας την οικονομική μας ευμάρεια μέσα σε μόλις μικρό διάστημα», συμπλήρωσε.
Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν κάποιες νέες μπαταρίες που είναι φθηνότερες από αυτές που χρησιμοποιεί.
Ειδικότερα, οι βασικές εκδόσεις των μοντέλων της (Standard Range) θα ενσωματώνουν συσσωρευτές τεχνολογίας φωσφορικού σιδήρου-λιθίου (LFP), αντικαθιστώντας τις μπαταρίες νικελίου-κοβαλτίου-αλουμινίου (NCA).
Οι LFP είναι είναι φθηνότερες στην κατασκευή απ’ ό,τι οι NCA, δεδομένου ότι το 95% των καθόδων τους κατασκευάζεται στην Κίνα. Παράλληλα, για την παραγωγή τους δεν απαιτείται κοβάλτιο ή νικέλιο, οι τιμές των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω τεράστιας ζήτησης.