Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru

Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru

Η Subaru ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο και μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση με το νέο Solterra, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota.

Subaru_Solterra
Αποκαλύφθηκε στην Ιαπωνία το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru, που θα ονομάζεται Solterra και για το οποίο είχαν δοθεί πολλά teasers στη δημοσιότητα. Θα ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα του και στην έκθεση του Los Angeles σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Το Solterra έχει εξελιχθεί από κοινού με το Toyota bz4X, κάτι που είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, παρά τις όποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται κυρίως στη μάσκα που ακολουθεί το στυλ της Subaru αλλά και στα πίσω φωτιστικά σώματα.
Το μήκος φτάνει τα 4,69 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2.850 χιλιοστά, με αποτέλεσμα οι χώροι να αναμένονται άκρωςικανοποιητικοί για επιβάτες και αποσκευές. Όσο για το διάκοσμο διαφοροποιείται ελάχιστα από αυτόν του αντίστοιχου Toyota και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό καθώς και από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.
Κλείσιμο

Το Subaru Solterra θα είναι, όπως περιμένει κανείς άλλωστε, στάνταρ τετρακίνητο, με το σύστημα μετάδοσης AWD-Χ της μάρκας. Με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 ίπποι), ενώ η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 71,4 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία της τάξης των 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα. Η διαφορά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θα είναι μικρή, αν κρίνουμε από την αντίστοιχη τιμή του Toyota που είναι 450 χιλιόμετρα.
H φόρτιση της μπαταρίας θα είναι εφικτή και σε ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος) των 150 kW και έως το 80% της χωρητικότητάς της θα διαρκεί το πολύ 30 λεπτά. Επίσης, αν ισχύσουν τα ίδια με το bz4X μετά από 10 χρόνια ή 240.000 χιλιόμετρα θα είναι διαθέσιμο το 90% της χωρητικότητάς της.
Όπως προαναφέραμε το επόμενο βήμα για το ολοκαίνουργιο Subaru Solterra θα είναι η πρεμιέρα του στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει και η ευρωπαϊκή. Το πιθανότερο στα μέσα της επόμενης χρονιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης