To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;

To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;

Ο όμιλος Stellantis φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα δυνατά ονόματα των εταιριών του και αυτό ακριβώς θα γίνει με τη Fiat και το διάσημο Punto που φαίνεται πως θα επιστρέψει στο προσκήνιο ως SUV.

Fiat_punto_suv
Η δυναμική της Fiat εστίαζε πάντα στα μικρά μοντέλα και εκεί θα ρίξει το βάρος της ανανέωσης της ιταλικής φίρμας ο όμιλος Stellantis καθώς πλέον επιταχύνονται οι διαδικασίες παρουσίασης νέων μοντέλων. Πρώτο και πιο σημαντικό στην περίπτωση της Fiat θα είναι ένα νέο μοντέλο του Β-segment το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.
Πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για το διάδοχο του Punto και τα περισσότερα σενάρια αναφέρουν πως θα έχει την μορφή ενός compact crossover που θα βασίζεται πάνω στο Opel Mokka. Θα χρησιμοποιεί δηλαδή την πλατφόρμα CMP η οποία βρίσκεται επίσης πίσω από τα Peugeot 2008 και DS3 Crossback.

Κλείσιμο
Αυτό επιβεβαιώνεται και από ανακοινώσεις της Stellantis στις οποίες τονίζεται πως η Fiat θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό μοντέλο το οποίο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που θα βασίζεται σε κοινή πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει πιθανότητα και ηλεκτρική έκδοση, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα μοντέλα του γκρουπ Stellantis.
Προς το παρόν βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ονομάζεται Punto, παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο όνομα έχει μια πολύ σημαντική εμπορική δύναμη. Πάντως υπάρχουν φήμες που θέλουν το νέο μοντέλο να παίρνει το όνομα του Uno, με την Fiat να θέλει να αναστήσει ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της, που πάει πίσω στην δεκαετία του 1980. Πάντως στην αγορά της Βραζιλίας υπήρχε μέχρι πρόσφατα το όνομα Νovo Uno, κάτι που δείχνει ότι η Fiat δεν έχει ξεχάσει την τεράστια επιτυχία εκείνου του μοντέλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης