Ηλεκτρικό sport sedan από τη Lexus

Η Lexus συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον με νέες προτάσεις καθώς αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο ηλεκτρικό sport sedan.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση ενός σετ φωτογραφιών στο Twitter με πρωταγωνιστή ένα μυστηριώδες πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, η Lexus απασχολεί ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας ένα ακόμα concept car.
Πρόκειται για το Lexus Electrified Sedan, που διακρίνεται για την επιθετική του εμφάνιση, αρχής γενομένης από το μπροστινό μέρος με το τραβηγμένο προς τα κάτω καπό, τα αιχμηρά φώτα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα για την ψύξη των φρένων.
Στο προφίλ πρωταγωνιστούν οι μεγάλες ζάντες και το νεύρο σε σχήμα “S” που ξεκινά από τον αεραγωγό πίσω από τους μπροστινούς τροχούς για να καταλήξει στην c-pillar (πίσω κολώνα). Ακόμα πιο εντυπωσιακό δείχνει το πίσω μέρος, με την έντονα κεκλιμένη οροφή και τα επιβλητικά φώτα που αγκαλιάζουν τους φουσκωμένους ώμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κοιτώντας το Lexus Electrified Sedan από το πλάι, διακρίνεται μια σχεδιαστική συγγένεια με το Lexus IS, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται οι δεσμοί αίματος μεταξύ των δύο μοντέλων.
Η απουσία εξατμίσεων στον πίσω προφυλακτήρα υποδηλώνει την (διαφαινόμενη) ηλεκτρική υπόσταση του Electrified Sedan. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στόχος των Toyota και Lexus είναι το λανσάρισμα 30 ηλεκτρικών μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Σημαιοφόρος της πρώτης θα είναι το RZ 450e το οποίο θα ντεμπουτάρει εντός του 2022, μοιραζόμενο την πλατφόρμα και τα τεχνικά μέρη με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr