Η Lexus ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του LFA

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και απόδοση ηλεκτρικό hypercar θα είναι ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA

Η Lexus είναι ένας από τους κατασκευαστές που έχουν ήδη ανακοινώσει πως το μέλλον της είναι αμιγώς ηλεκτρικό καθώς μετά το 2035 η γκάμα της θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
Αν και θα συνεχίσει να εστιάζει σε premium μοντέλα για το ευρύ κοινό η ιαπωνική εταιρία είχε ανακοινώσει στα τέλη του περσινού έτους πως τα πλάνα της περιλαμβάνουν και τον διάδοχο του θρυλικού LFA. Σήμερα λοιπόν επιστρέφει σε αυτή την υπόσχεση δίνοντας στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ψηφιακά ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο με το οποίο προλογίζει το ηλεκτρικό της hypercar.

Παρόλο που ακόμα είναι πολύ νωρίς για λεπτομέρειες καθώς η Lexus δεν έχει καταλήξει ούτε στο όνομα του αυτοκινήτου, οι Ιάπωνες ξεκαθαρίζουν πως αντίστοιχα εντυπωσιακή με την εμφάνιση θα είναι και η απόδοση του ηλεκτρικού hypercar. Μεταξύ άλλων αναφέρουν λοιπόν πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι μια υπόθεση που θα διαρκεί λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και πως η αυτονομία θα φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.
Μάλιστα, η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται από νέας γενιάς solid-state μπαταρίες με στέρεο ηλεκτρολύτη. Ίσως για αυτό τελικά η Lexus να μην βιάζεται και τόσο για να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα την επαναφέρει στα wallpapers σε χιλιάδες οθόνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr