Alpine A4810: Φοιτητές δημιουργούν ένα εντυπωσιακό hypercar

Alpine A4810: Φοιτητές δημιουργούν ένα εντυπωσιακό hypercar

Μια  ομάδα φοιτητών του Istituto Europeo di Design (IED) σε συνεργασία με την Alpine δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό πρωτότυπο hypercar που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και στην πραγματικότητα

AlpineA4810
Το hypercar είναι το αποτέλεσμα της διατριβής 28 φοιτητών στο μάθημα Master in Transportation Design του IED Turin και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων προσπαθειών προηγούμενων ετών όπως τα πρωτότυπα Honda Tomo (2019) και Suzuki Misano (2021).
Το όχημα πήρε το όνομά του από το ύψος 4.810 μέτρων του Mont Blanc, της υψηλότερης κορυφής στις Άλπεις που χωρίζει την Ιταλία από τη Γαλλία. Η ονομασία ήταν το «χαρακτηριστικό γνώρισμα της ένωσης» μεταξύ του ιταλικού πανεπιστημίου (IED) και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (Alpine).
Οπτικά, το A4810 χαρακτηρίζεται από αναλογίες hypercar, με μήκος 5.091 mm, πλάτος 2.010 mm, ύψος μόλις 1.055 mm και μεταξόνιο 2.717 mm (107 ίντσες). Οι ογκώδεις τροχοί κάνουν τα εμπρός και τα πίσω φτερά δείχνουν σα να έχουν προστεθεί έξω από το αμάξωμα με παρόμοιο τρόπο, όπως στο Maserati Birdcage.
Κλείσιμο

Το βαμμένο μπλε αμάξωμα έχει τεράστιες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά τούνελ, διαχύτη από ανθρακονήματα στην εμπρός αεροτομή. Ο στόχος είναι να έχει αεροδυναμική απόδοση αντίστοιχη αυτή των μονοθεσίων της F1.
Το πίσω άκρο έχει κυρτές γραμμές, με κατακόρυφα πίσω φώτα και δύο ψηλά τοποθετημένες απολήξεις εξάτμισης πράγμα που δείχνει πως η A4810 θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο υδρογόνο ώστε να είναι σε πλήρη αντιστοιχία με το φουτουριστικό ύφος όλης της δημιουργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης