Άρωμα F1 στα ηλεκτρικά Alpine

Άρωμα F1 στα ηλεκτρικά Alpine

Την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την εμπλοκή της στην Formula 1 θα αξιοποιήσει η Alpine για να εξασφαλίσει την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση στα ηλεκτρικά μοντέλα που αναμένονται στο άμεσο μέλλον.

Alpine_electric__1_
Οι πολύτιμες τεχνικές γνώσεις που έχουν αποκτηθεί από την F1 θα αποτελέσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Alpine για την εξέλιξη των τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων που αναμένονται την επόμενη τετραετία.
Το πρώτο από αυτά θα είναι το Renault 5 Alpine, που θα αποτελεί την σπορ εκδοχή της ηλεκτρικής αναβίωσης του θρυλικού γαλλικού hatchback. Η συνέχεια αφορά ένα sport crossover που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Lotus και θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2025. Το Alpine GT X-Over θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό Alpine και αν λάβουμε υπόψη μας τα φανταχτερά πλάνα των Γάλλων τότε πρέπει να περιμένουμε ένα συναρπαστικό σχεδιασμό.

Κλείσιμο
Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έχει το τμήμα αεροδυναμικής της αγωνιστικής ομάδας της F1. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι η δημιουργία μιας αεροδυναμικής σιλουέτας με χαμηλή αντίσταση η οποία θα ευνοεί την αυτονομία.
Το κουπέ SUV της Alpine θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV του ομίλου και αναμένεται να διαθέτει όλη την ηλεκτρική τεχνογνωσία του Renault Megane E-Tech, με το οποίο μοιράζεται τα μηχανικά μέρη. Θα εφοδιάζεται δηλαδή με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 215 ίππων και κατά πάσα πιθανότητα με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για χάρη του συστήματος τετρακίνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης