Επέτειος 40 ετών για το CarCenter

Επέτειος 40 ετών για το CarCenter

Το CarCenter, επίσημος συνεργάτης της Ford, γιορτάζει φέτος 40 χρόνια επιτυχιών στον στίβο της αυτοκίνησης και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επέτειος 40 ετών για το CarCenter
Μια επέτειος είναι πάντα μια καλή αφορμή για να ανατρέξει κάποιος σε αυτό που έχει κάνει. Σε δημιουργίες, επιτυχίες, σε μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες της καθημερινότητας, ακόμα και σε δοκιμασίες, άγχη και απογοητεύσεις. Όμως, για να γιορτάζει μία εταιρεία, ένας οργανισμός, ή καλύτερα εν προκειμένου μία «οικογένεια» σαράντα χρόνια παρουσίας σε έναν απαιτητικό χώρο, αυτό σημαίνει ότι πολλά γινόταν και εξακολουθούν να γίνονται σωστά! Αυτή την ευτυχισμένη και γοητευτική χρονιά της δικής της εταιρικής επετείου γιορτάζει και το CarCenter των Αδελφών Καρανικόλα και του Νίκου Αγγελή, με τον στόχο να συνεχίσει το ταξίδι της επιτυχίας με περηφάνια και τις επόμενες δεκαετίες!

Στις αρχές του ’70 ο Γιώργος Καρανικόλας αρχίζει την ενασχόλησή του με τους αγώνες αυτοκινήτου ως μηχανικός σε αυτοκίνητα που τότε θα «έγραφαν» ένα δικό τους κεφάλαιο στις Ειδικές Διαδρομές και τις πίστες: τα Ford Escort Group1/2/4. Μάλιστα το 1976 με την δημιουργία του Αγωνιστικού Τμήματος της Ford Κοντέλλης, ο Γιώργος Καρανικόλας θα είναι ο πρώτος μηχανικός της ομάδας που στις τάξεις της θα υποστήριζε όχι μόνο ελληνικές συμμετοχές, αλλά και εκπροσώπους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όπως αυτή της επίσημης εργοστασιακής ομάδας της Fordτης χρυσής εποχής του Boreham. Όμως ήταν το 1981 που σηματοδότησε την έναρξη μιας σπουδαίας πορείας και πλέον έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τότε που οι Γιώργος και Νίκος Καρανικόλας μαζί με τον Νίκο Αγγελή ξεκίναγαν το μακρύ ταξίδι του CarCenter στον χώρο της αυτοκίνησης. Οι αγώνες με το «καλημέρα» αποτέλεσαν πεδίο διάκρισης και δημιούργησαν την μαγιά για αυτό που είναι σήμερα το CarCenter: μία σύγχρονη επιτυχημένη κάθετη μονάδα της Ford, με αμέτρητες αγωνιστικές περγαμηνές σε κάθε είδους μηχανοκίνητο σπορ στον χώρο του αυτοκινήτου, με διεθνή αναγνώριση, αλλά το σημαντικότερο, μία σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον: την επαγγελματική αξιοπιστία του CarCenter!

Με αυτή την παρακαταθήκη, γιορτάζεται η επέτειος των «40 Χρόνων CarCenter» και ανοίγει η εποχή για τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου των 50 χρόνων, και ακόμα πιο πέρα.
Στην κορωνίδα των εκδηλώσεων «40 Χρόνια CarCenter», ξεχωρίζει ένα γεγονός, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς στην επιχείρηση, ο Νώντας Καρανικόλας. Και τι άλλο θα μπορούσε να περιέχει αυτός ο εορτασμός από μία επετειακή, τιμητική αγωνιστική εκδήλωση.
Κλείσιμο
Ήταν η δική του συμμετοχή στον εορτασμό, μέσα από μία αποκλειστικά δική του ιδέα, που ξεκίνησε με όραμα και ολοκληρώθηκε με κόπο, αλλά και χαμόγελα!
Στα τέλη Μαρτίου ο Νώντας Καρανικόλας, «ανέσυρε» από τον πλούτο των αγωνιστικών ευρημάτων της οικογένειας το κραταιό Ford Escort RS Cosworth, το οποίο συμμετείχε πρώτη φορά στην Ελλάδα στo ΡάλιΔΕΘ του 1993, («Μύριαμ»-Γ. Κότσαλης, 6οι γενικής) κατασκευής Mike Little Preparations (MLP) και με τεχνική υποστήριξη του CarCenter.
Με επίπονη καθημερινή απασχόληση επτά μηχανικών του CarCenter, το Escort προετοιμάστηκε έγκαιρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Προηγήθηκε δοκιμή ελέγχου και setup και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν τα «κινηματογραφικού τύπου» αυτοκόλλητα στο λευκό αμάξωμα. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα «φιλμ ζωής», έμπνευσης του Νώντα Καρανικόλα, στο οποίο αυτό φιλμ εντυπώθηκαν αμέτρητες στιγμές από την σαραντάχρονη αγωνιστική πορεία του CarCenter. Άνθρωποι και μηχανές σε ένα ενιαίο-αδιαίρετο σύνολο.

Μία συναισθηματική προσέγγιση, αντίστοιχη της πορείας της εταιρείας με έναν κοινό παρονομαστή: Μία οικογένεια, σαράντα χρόνια επιτυχημένης πορείας!
Και έτσι εξελίχθηκε και ο αγώνας! Το ανανεωμένο στην λεπτομέρεια Ford Escort RS Cosworth, με πλήρωμα τους Νώντα Καρανικόλα-Γιώργο Κακαβά διέπρεψε στην κατηγορία «Acropolis Rally Legends», επικρατώντας με εμφατικό τρόπο, μια και ο συνδυασμός κέρδισε και τις 11 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα ολοκληρώνοντας αυτή την επετειακή συμμετοχή με τον καλύτερο τρόπο: ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, συνώνυμο της πολυετούς παρουσίας του CarCenter στην αγωνιστική ελληνική πραγματικότητα!
Όσοι απήλαυσαν τον διήμερο αγώνα είχαν την τύχη να ακούσουν και πάλι το εκπληκτικό σύνολο του δίλιτρου κινητήρα της Cosworth με την ηχητική υποστήριξη του υπερτροφοδότη Garrett T3/T04B , απηλαγμένου από «τιμωρητικούς» ρεστρίκτορες! Οι ήχοι από την «σκάστρα» και οι φωτιές από την εξάτμιση, θα μείνουν για καιρό στις αισθήσεις όσων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το πλήρωμα να κατεβαίνει τις νυχτερινές Kαρούτες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή