Σημαντική συνεργασία Hyundai και Rolls Royce

Η Hyundai και η Rolls Royce υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας που αφορά την από κοινού εξέλιξη νέων προϊόντων που έχουν να κάνουν με τις αερομεταφορές.

Η συνεργασία μεταξύ Hyundai και Rolls Royce θα ξεκινήσει άμεσα έχοντας σαν στόχο την εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας ώστε μέχρι το 2025 να είναι έτοιμα για χρήση αεροσκάφη με ενεργειακές κυψέλες. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την εξέλιξη συστημάτων πρόωσης για επιβατικά drones, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που βασίζονται στις πλατφόρμες Regional Air Mobility της Hyundai. Θα συνεργαστούν επίσης για την προετοιμασία της εταιρείας Rolls Royce Holdings, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή αυτών των συστημάτων ισχύος. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας θα είναι ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έως το 2025, κάτι που αναμένεται να αλλάξει οριστικά το χάρη στις αερομεταφορές.

Η χρήση υδρογόνου ως πηγή ενέργειας όπως αναφέρουν αμφότερες οι εταιρείες, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής πρόωσης που έχουν να κάνουν με την σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη του θορύβου αλλά και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ επιπρόσθετα φέρνει και μεγάλη αυτονομία στη χρήση.
Θυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο τομέα, ο Όμιλος Hyundai Motor έχει την Supernal, τη μονάδα προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει αερομεταφορές σε πελάτες που τις χρειάζονται για μετακινήσεις σε αστικές περιοχές, έως το 2028. Οι μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσεις της Hyundai, σχεδιάζονται να ξεκινήσουν μετά το 2030.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr