Θα υποκύψει η McLaren στα SUV;

Θα υποκύψει η McLaren στα SUV;

Παρόλο που αρκετές φορές μέχρι σήμερα η McLaren έχει αποκλείσει την προοπτική δημιουργίας ενός SUV η εμπορική δυναμική που έχει αποκτήσει η συγκεκριμένη κατηγορία ίσως αλλάξει αυτή την απόφαση.

McLaren
Η πρώτη Ιουλίου 2022 ήταν σημαντική για τη McLaren. Εκείνη την ημέρα o  Michael Leiters ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, γεγονός που αναμένεται να φέρει αλλαγές στον προγραμματισμό εξέλιξης των νέων μοντέλων της.
Ο κ. Leiters έχει μια σημαντική επαγγελματική πορεία στην αυτοκινητοβιομηχανία και η πείρα του είναι αυτή που αναμένεται να ωφελήσει τη McLaren αλλά να φέρει και σημάνει αλλαγές. Μία από αυτές είναι και η πιθανότητα να υπάρξει ένα SUV μοντέλο στην γκάμα της.
Ως γνωστόν, ως τώρα η εταιρεία εξόρκιζε αυτό ενδεχόμενο, καθώς ένα τέτοιο όχημα δεν ταιριάζει στην κατασκευαστική φιλοσοφία της. Ωστόσο, μετά τη δημιουργία της Ferrari Purosangue, αυτή παραμένει το «τελευταίο κάστρο» μεταξύ της ολιγάριθμης ελίτ κατασκευαστών οχημάτων σπορ επιδόσεων (προτελευταίο, αν υπολογίσουμε και την Koenigsegg).
Κλείσιμο

Όμως, τα δεδομένα ίσως αλλάξουν και για τη McLaren σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Leiters (φωτογραφία), σε δήλωσή του προς το βρετανικό Autocar είπε ότι καλοδέχεται την ιδέα να δημιουργήσει και αυτή ένα τέτοιο όχημα.
Χαρακτηριστικά, είπε: «Εξέλιξα ένα SUV στη Ferrari. Εξέλιξα ένα SUV στην Porsche, συνεπώς μου αρέσουν αυτά τα οχήματα. Όμως, εάν το πράξουμε (σημ.: στη McLaren), δεν θα το κάνουμε επειδή θέλω εγώ. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι είναι μια πραγματικά σημαντική αγορά. Παραμένει μεγάλη και εξακολουθεί να επεκτείνεται. Είναι πολύ ελκυστική κατηγορία αυτοκινήτων».
Τα λόγια του κ. Leiters αποκαλύπτουν περισσότερα από όσα θα ήθελε να αποκρύψει για τα μελλοντικά σχέδια της βρετανικής εταιρείας. Αποκωδικοποιώντας τα, καταλαβαίνουμε ότι το θέμα δεν είναι εάν αλλά πότε θα παρουσιαστεί το πρώτο SUV στην ιστορία της McLaren.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης