Έρχεται το νέο Jeep Avenger

Έρχεται το νέο Jeep Avenger

Η Jeep ξεκινά την υλοποίηση του σχεδίου εμπλουτισμού της γκάμας της με νέα ηλεκτρικά μοντέλα με το νέο Avenger, το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά που θα λανσάρει μέχρι το 2025 στην Ευρώπη.

Jeep_Avenger
Η Jeep βάζει στο στόχαστρο το νεανικό κοινό και προσθέτει στη γκάμα της ένα νέο κόμπακτ SUV, το Avenger. Σχεδιαστικά το νέο Jeep έχει μια κομψή σχεδίαση με συμπαγείς αναλογίες. Μπροστά δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα που εδώ είναι κλειστή με το χαρακτηριστικό ανάγλυφο με τις επτά ψευδό-εισαγωγές. Το γενικότερο σύνολο δείχνει τόσο κόμπακτ όσο και ελκυστικό.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του Jeep Avenger έχει προγραμματιστεί στις 17 Οκτωβρίου.
Μηχανολογικά το Avenger βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, πάνω στην οποία βασίζονται τα Opel Mokka-e και Peugeot e-2008 κ.α.. Μάλιστα, σε μερικές χώρες θα λανσαριστεί και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Κλείσιμο

Ωστόσο, στην Ευρώπη θα το δούμε αποκλειστικά ηλεκτρικό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση. Η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερη από την τωρινή των 50 KWh αφού η αυτονομία θα φτάνει τα περίπου 400 χιλιόμετρα.
Οι πωλήσεις του Avenger στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και αργότερα σε κάποιες άλλες περιοχές της Ασίας. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy στην Πολωνία μαζί με άλλα νέα μοντέλα της εταιρίας όπως η επερχόμενη Alfa Romeo Brennero και η επόμενη γενιά του Fiat 500X.
«Το ολοκαίνουργιο Avenger θα προσφέρει τις θρυλικές ικανότητες των μοντέλων της Jeep σε ένα μέγεθος που ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε η κ. Antonella Bruno, Επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη. «Αυτό το σύγχρονο, διασκεδαστικό και γεμάτο χαρακτήρα SUV θα προσελκύσει όσους αναζητούν σε αυτή την κατηγορία μια εναλλακτική από την Jeep για ένα ικανό και μοντέρνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης