Το μοτέρ της Ferrari Enzo

Μια δημοπρασία διαφορετική από τις άλλες ετοιμάζει ο οίκος RM Sotheby’s για τον Δεκέμβριο, με ένα κινητήρα της Ferrari Enzo του «κουτιού»- κυριολεκτικά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία του κινητήρα, το κιβώτιο πήγε αρχικά από τη Μodena στον αντιπρόσωπο της Ferrari «Formula Automobile Copenhagen» στη Δανία, τον Ιούνιο του 2014. Από την RM Sotheby’s, υποστηρίζουν πως ο κινητήρας δεν έχει βγει από το ξύλινο κουτί με το οποίο είναι τώρα διαθέσιμος και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο με έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο εκείνη την εποχή, με χωρητικότητα 6,0 λίτρων και απόδοση 660 ίππους. Αυτός ο κινητήρας, προοριζόταν μέχρι το 2004 μόνο για την Enzo, ενώ στη συνέχεια με κάποιες αλλαγές, ήταν αυτός που βρέθηκε κάτω από τα καπό 599 GTB Fiorano και 599 GTO.



Ο κινητήρας αυτός πήρε τον τίτλο του «Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς» έξι φορές. Η δημοπρασία για τον κινητήρα αυτό, είναι προγραμματισμένη να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και η τιμή που υπολογίζεται πως θα φτάσει, είναι κάπου ανάμεσα στις 200 και τις 300 χιλιάδες ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr