Το ηλιακό αυτοκίνητο παίρνει πράσινο φως από τα crash tests

Το ηλιακό αυτοκίνητο παίρνει πράσινο φως από τα crash tests

Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Sono Sion που φορτίζει από ηλιακά πάνελ στο αμάξωμα κατάφερε πολύ καλές επιδόσεις στα crash test που υποβλήθηκε και έρχεται ακόμα πιο κοντά στην παραγωγή

sono_motors_sion
Η θερμή υποδοχή που δέχθηκε το ηλεκτρικό μοντέλο Sion της Sono Motors δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς το κοινό βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα της μερικής φόρτισης του αυτοκινήτου από ηλιακά πάνελ επάνω στο αμάξωμα. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιόντουσαν πως θα ήταν η συμπεριφορά των ηλιακών πάνελ σε ενδεχόμενο σύγκρουσης και πλέον αυτό το ερώτημα απαντήθηκε.
Τα πολυμερή υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των ηλιακών πάνελ του Sono Sion, απέδειξαν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν μια χαρά σε ένα ατύχημα.
Η γερμανική start-up Sono Motors ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό της όχημα, με το αμάξωμα που καλύπτεται από ηλιακούς συλλέκτες, το Sion, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμή πρόσκρουσης. Η δοκιμή πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα επιβεβαίωσε ότι τα πάνελ δεν αποτελούν πρόσθετη απειλή για τους χρήστες των οχημάτων.
Κλείσιμο
Το Sion καλύπτεται σε όλη την επιφάνεια του αμαξώματός του από ηλιακά πάνελ κατασκευής της Sono, για τα οποία χρησιμοποιείται πολυμερές υλικό και όπως αποδείχτηκε, δεν θρυμματίστηκαν στη δοκιμή. Αυτό, όπως σημειώνει και η Sono, αποδεικνύει πως τα panels του Sion δεν απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών αλλά ούτε και των πεζών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης