Το άγνωστο hypercar της Lotec

Το άγνωστο hypercar της Lotec

Το μοντέλο C1000 της Lotec, αποτελεί τον προπομπό της κατηγορίας των «hypercars» οχημάτων.

230403120040_Lotec-C1000-for-sale-6

Το 1995 η γερμανική εταιρείας Lotec, γνωστή στους φίλους των motorsports ως κατασκευαστής αγωνιστικών οχημάτων, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής, μετά από απαίτηση ενός πιστού της πελάτη.

Το C1000 διέθετε έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,6 λίτρων, προϊόν της Mercedes-Benz, ο οποίος απέδιδε ισχύ 1.000 ίππων με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 431 χλμ./ώρα. 

Η βάση του C1000 είναι ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα, το οποίο ως υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να ξεπερνά ελάχιστα τα 1.000 κιλά. 

Η ισχύς των 1.000 ίππων καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού κιβωτίου 5 σχέσεων της Hewland. Η Lotec ήταν εκείνη την εποχή ιδιαίτερα γνωστή για την κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων Group 6 και Group C και η παραγγελία από τον μεγιστάνα του πετρελαίου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν ότι καλύτερο, μιας και δεν τέθηκε κανένας περιορισμός στο τελικό κόστος της κατασκευής.

Το κόστος υπολογίζεται στα 3,1 εκατομμύρια ευρώ και αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για το μοναδικό αυτοκίνητο εκείνης της εποχής που βάσει των ισχυρισμών του κατασκευαστή, μπορούσε να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση που διαρκούσε μόλις 8,0 δευτερόλεπτα.

Εν έτη 2023 ένας έμπορος στο Μαϊάμι, με την ονομασία Curated, έχει το Lotec C1000 στην κατοχή του και το ετοιμάζει για πώληση, με το αυτοκίνητο να είναι σε άριστη κατάσταση και τα συνολικά χιλιόμετρα στο κοντέρ να είναι μόνο 4.145. 

Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε με τι ποσό θα μπει σε νέο γκαράζ και σε πόσο καιρό από τώρα, μια και η προηγούμενη αναφορά για την αλλαγή χεριών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, εντοπίζεται 10 χρόνια πριν.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης