Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό microcar της Liux

Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό microcar της Liux

Η ισπανική νεοφυής εταιρία Liux παρουσίασε ένα άκρως ενδιαφέρον και πρωτοποριακό ηλεκτρικό microcar με την ονομασία Geko 

Liux_Geco
Η ισπανική Liux ιδρύθηκε το 2021 και πρόσφατα παρουσίασε το Geko, ένα μικρών διαστάσεων διθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για αστική μετακίνηση.
Αυτό, δεν είναι πρώτη προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία κίνησης καθώς είχε προηγηθεί το Animal, ένα πρωτότυπο crossover το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο. Όμως, τα στελέχη τής Liux, αποφάσισαν να σταματήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το αντικαταστήσουν με το αντίστοιχο για την εξέλιξη και παραγωγή του Geko, το οποίο θυμίζει το smart fortwo.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το μήκος του είναι 2,7 μέτρα, το πλάτος του 1,5 μέτρα και ζυγίζει περίπου 550 κιλά. Τα στοιχεία αυτά το κατατάσσουν στην κατηγορία «L7» και το κάνουν άμεσο εμπορικό ανταγωνιστή των Renault Twizy και Microlino.
Κλείσιμο
Όταν μπει σε διαδικασία παραγωγής, το Geko θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 20 ίππων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Liux το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 150 χλμ. και η τελική ταχύτητά του θα περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα.
Τέλος, η Liux αναφέρει ότι για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης ενώ το μονοκόκ πλαίσιο όπως και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενο συνθετικό υλικό στο οποίο χρησιμοποιούνται βιο-ίνες και ρητίνη βιολογικής βάσης, ενώ έχει ιδιότητες και αντοχή παραπλήσιες με τα ανθρακονήματα.
Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του ούτε για την τιμή αγοράς του. Πάντως, η τελευταία αναμένεται να είναι μικρότερη από 20.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης