Η Lexus θέλει να κοντράρει την Taycan

Η Lexus θέλει να κοντράρει την Taycan

H Toyota αποκάλυψε πως προετοιμάζει ένα σπορ ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ με τα σήματα της Lexus το οποίο θα μπορούσε να ρίξει το γάντι στην δημοφιλή Porsche Taycan.

LEXUS_BEV_4DOOR__2_
Σε μια συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκαν διάφορά για το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας από τον Κότζι Σάτο -που διαδέχτηκε τον Τογιόντα στη θέση του CEO της εταιρείας- προέκυψε και αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα. Το μοντέλο που απεικονίζεται, σε μια και μόνη εικόνα- teaser, μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε πως στα πλάνα της εταιρείας είναι να καντράρει την Porsche καθώς και άλλες κραταιές ευρωπαϊκές εταιρείες.
Το θέμα του ηλεκτρικού τετράθυρου κουπέ άλλωστε, είναι κάτι που έχουμε δει μέχρι στιγμής κάμποσες φορές. Εν προκειμένω, η Toyota παρουσίασε την εικόνα που αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό προφίλ σε ένα αυτοκίνητο που μοιάζει με την προηγούμενη περιγραφή (τετράθυρο κουπέ) και έχει να σήματα της Lexus- μια επιλογή που ταιριάζει στο σύνολο.
Το μεταξόνιο και οι διαστάσεις της καμπίνας μοιάζουν με αυτές ενός τετραθέσιου κουπέ το οποίο είναι ξεκάθαρο πως φέρει τα σήματα της Lexus- με το κεφαλαίο «L» να διακρίνεται στην πίσω κολώνα του αυτοκινήτου. Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία που θα εφοδιάζει το μοντέλο, ξέρουμε ήδη πως η Toyota έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενός συστήματος που προσομοιώνει το χειροκίνητο κιβώτιο.
Αυτό πιθανότατα θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα κάνουν το ηλεκτρικό αυτό τετράθυρο κουπέ να ξεχωρίζει. Οι πληροφορίες από την Ιαπωνία πάντως, κάνουν λόγο για προχωρημένα στάδια προετοιμασίας του αυτοκινήτου, που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το ερχόμενο Φθινόπωρο για να το δούμε σε μορφή πρωτοτύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης