Το Rimac Nevera σπάει τα ρεκόρ

Το Rimac Nevera σπάει τα ρεκόρ

Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο έχει πλέον στα χέρια του το Rimac Nevera το οποίο κατάφερε να σημειώσει 23 διαφορετικά ρεκόρ ταχύτητας

Rimac_record__3_
Το ηλεκτρικό hypercar της Rimac είναι και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο σημειώνοντας χρόνο μόλις 1,81 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα! Μια επίδοση που ήταν αδιανόητη μέχρι και πριν από τρία έτη. Το ρεκόρ επετεύχθη σε πίστα της Γερμανίας και τα ρεκόρ επικύρωσαν δύο επίσημες, ανεξάρτητες ομάδες χρονομέτρησης οι οποίες κλήθηκαν να καταγράψουν και να πιστοποιήσουν τη διαδικασία. Γιατί γράφουμε για ρεκόρ; Επειδή εκείνη την ημέρα το Nevera κατέρριψε συνολικά 23 ρεκόρ! Σωστά διαβάσατε. Είκοσι τρία ρεκόρ! Αυτά μπορούμε να τα δούμε στη σχετική φωτογραφία. Το σημαντικότερο από αυτά δεν ήταν το 0-100 χλμ./ώρα, ούτε το 0-200 χλμ./ώρα ούτε καν το 0-300 χλμ./ώρα. Αυτό που δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες του hypercar είναι η διαδικασία 0-400-0 χλμ./ώρα.
Δηλαδή τον χρόνο που χρειάστηκε να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 400 χλμ./ώρα και να ακινητοποιηθεί πάλι. Γι’ αυτή τη διαδικασία, χρειάστηκε 29,93 δευτερόλεπτα. Έτσι, κατέρριψε το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ το οποίο κατείχε το Koenigsegg Regera από το 2019 το οποίο ήταν 31,49 δευτερόλεπτα.
Πριν από λίγες Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac Automobili και της Bugatti Rimac, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προετοίμασε το έδαφος για το καινούργιο ρεκόρ σε αυτή τη διαδικασία.
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ένας από τους ακολούθους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον προέτρεψε να προσπαθήσουν να σημειώνουν μια νέα επίδοση στο 0-400-0 χλμ./ώρα. Τότε, ο Rimac τού απάντησε: «Έχετε τον νου σας, την επόμενη εβδομάδα».
Τελικά αποδείχτηκε ότι ήξερε τι έγραφε. Απλώς, ανέμενε την επίσημη επιβεβαίωση. Επίσης για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Nevera το οποίο κατέρριψε κάθε γνωστό ρεκόρ επιτάχυνσης και επιβράδυνσης δεν είχε καμία μετατροπή για να το επιτύχει και διέθετε ελαστικά Michelin Cup 2 R, τα οποία είναι για καθημερινή χρήση στον δρόμο σε οχήματα υψηλών και υπερυψηλών επιδόσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης