Στα σκαριά η ισχυρότερη έκδοση του KIA EV9

Στα σκαριά η ισχυρότερη έκδοση του KIA EV9

Η KIA αναμένεται να λανσάρει μέσα στο 2025, την κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού της μοντέλου EV9 GT.

230517105012_Kia-EV9-GT-confirmed-1

Ακολουθώντας το παράδειγμα του EV6, η KIA ανακοίνωσε ότι και το EV9 θα έχει στη γκάμα του μία έκδοση για όσους επιθυμούν επιπλέον δύναμη και αντίστοιχες επιδόσεις, η οποία θα τιτλοφορείται «GT».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κορεατικής εταιρείας, Χο Σανγκ Σονγκ, ανακοίνωσε ότι το EV9 GT είναι προ των πυλών κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε πριν από λίγο καιρό.

Αν και η KIA δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το θέμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το EV6 GT ως παράδειγμα για τις αναβαθμίσεις που θα πρέπει να περιμένουμε στο EV9 GT σε σχέση με το «απλό» EV9. Έτσι, όπως το τετρακίνητο EV6 διαθέτει ισχύ 320 ίππων, που στο GT σκαρφαλώνει στους 580 ίππους, κάτι ανάλογο περιμένουμε να συμβαίνει και με τις δύο αντίστοιχες εκδόσεις του EV9.

Η βασική έκδοση του EV9 που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από το ερχόμενο φθινόπωρο και είναι προγραμματισμένο να παράγεται από το 2024 στην μονάδα του Γουέστ Πόιντ της Τζόρτζια, θα είναι 7θέσια και με κινητήρα 215 ίππων που θα κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας 76,1 kWh, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με τη μεγαλύτερη των 99,8 kWh.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης