H Alpine γιορτάζει τα 100 χρόνια Le Mans

H Alpine γιορτάζει τα 100 χρόνια Le Mans

Τιμώντας την επέτειο των 100 ετών του θρυλικού αγώνα του Le Mans η Alpine παρουσίασε την ομώνυμη έκδοση περιορισμένης παραγωγής της A110 R.

Alpine_A110_R_LeMans
Με το δικό της, ομολογουμένως, ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει η Alpine τα 100 χρόνια του θρυλικού αγώνα του Le Mans, λανσάροντας την εντυπωσιακή και συλλεκτική, αφού θα παραχθεί συμβολικά σε 100 μονάδες, A110 R Le Mans.
Για τους προνομιούχους πελάτες της, που θα πρέπει να διαθέσουν περίπου 140.000 ευρώ, για να αποκτήσουν αυτή την ξεχωριστή Alpine, η φίρμα προσφέρει και έναν γύρο στην πίστα του Le Mans. Στα βήματα της GTA Le Mans, η A110 R, συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση, με τις επιδόσεις, την εξελιγμένη αεροδυναμική και την εξαιρετική αναλογία βάρους-ισχύος, στοιχεία που χαρακτήριζαν και την Μ63, την πρώτη Alpine, που συμμετείχε το 1963 στο Le Mans.
H A110 R Le Mans βασίζεται στην αντίστοιχη έκδοση παραγωγής, αλλά έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξωτερικές παρεμβάσεις, για να τονιστεί ο ειδικός αγωνιστικός χαρακτήρας της.
Κλείσιμο
Το χρώμα λανσαρίσματος είναι ένα και μοναδικό, το λευκό, με τη μπλε αγωνιστική λωρίδα να διατρέχει το αμάξωμα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα ανθρακονήματα, στην οροφή., στα φτερά και στην αεροτομή, προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να βελτιωθεί -ακόμα περισσότερο- ο αεροδυναμικός συντελεστής. Κατά συνέπεια και οι επιδόσεις έχουν αναβαθμιστεί, αφού η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα, έρχεται σε 3,9 δευτερόλεπτα.
Σημαντική δουλειά, με τη χρήση της πατέντας της φίρμας (Road & Track chock) έχει γίνει στη ρύθμιση των αναρτήσεων, για ακόμα καλύτερο και σταθερό κράτημα στις υψηλές ταχύτητες. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό, να προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις και να σετάρει τις αναρτήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης