Επετειακές εκδόσεις της Jaguar E-Type

Επετειακές εκδόσεις της Jaguar E-Type

H Jaguar τιμά το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της E-Type.

230607135329_jaguar_e-type

H Jaguar επέλεξε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και στιλάτο τρόπο, για να τιμήσει το επιτυχημένο αγωνιστικό ντεμπούτο της θρυλικής E-Type, που πραγματοποιήθηκε το 1961 με οδηγούς τους Γκράχαμ Χιλ και Ρόι Σαλβαντόρι.

Εν έτει 2023 η βρετανική φίρμα θα πουλήσει αποκλειστικά ως ζευγάρι δύο κλασικές, αλλά ειδικά τροποποιημένες E-Type ZP Collection. Συνολικά θα κατασκευαστούν 14 ειδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα πουληθούν σε επτά πιστούς πελάτες της μάρκας.

Για να συνδέσει το αγωνιστικό παρελθόν, με τις επιτυχίες των Χιλ και Σαλβαντόρι, η Jaguar έχει διατηρήσει όλα τα vintage χαρακτηριστικά που έκαναν την E-Type τόσο ξεχωριστή, στο πέρασμα των ετών. Από τη βαφή και τις εξωτερικές λεπτομέρειες (το λογότυπο ZP ξεχωρίζει ακόμα και στην τάπα του ρεζερβουάρ), που παραπέμπουν στο έτος 1961, έως το αριστοκρατικό εσωτερικό με τα δέρματα και το τιμόνι από ξύλο οξιάς.

Κάτω από το καπό, συναντάμε τον κινητήρα των 3,8 λίτρων με τους 265 ίππους, που συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, με συγχρονισμό σε όλο το φάσμα και σχετικά αθόρυβη λειτουργία, χάρις στα ελικοειδή γρανάζια που χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της Jaguar.

Δίχως να χάσουν τίποτα από τον κλασικό χαρακτήρα τους, οι συλλεκτικές E-Type, διαθέτουν και όλα τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας, εναρμονισμένες στο πνεύμα της εποχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης