Νέα πλατφόρμα της Stellantis

Νέα πλατφόρμα της Stellantis

Τα νέα στρατηγικά πλάνα της Stellantis προς την ηλεκτροκίνηση επέβαλλαν την δημιουργία νέας πλατφόρμας.

230706110053_Stellantis-STLA-Medium-Platform-_I

Η απόφαση των στελεχών του αυτοκινητικού ομίλου της Stellantis να εξελίξουν και να κατασκευάσουν μια καινούργια πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα των εταιρειών που τον πλαισιώνουν είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της STLA Medium.

Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις πλατφόρμες που θα υπάρξουν εντός του συγκεκριμένου ομίλου και προορίζεται για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα διάφορων κατηγοριών, όπως μικρομεσαία, μεσαία, crossover και SUV.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Stellantis, η STLA Medium θα αποτελεί τη βάση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα έχουν μήκος μεταξύ 4,3 και 4,9 μέτρων και μεταξόνιο από 2.700 έως 2.900 χιλιοστά.

Επίσης, όταν πρόκειται για crossover ή SUV, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα επιτρέπει την απόσταση από το έδαφος να φτάνει ως τα 22 εκατοστά, ώστε να προσφέρει σχετικά ικανοποιητική δυνατότητα για εκτός δρόμου κίνηση.

Πριν από αρκετά χρόνια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κάρλος Ταβάρες, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εξέλιξής των καινούργιων πλατφορμών. Από αυτό θα προκύψουν οι «STLA Small», «STLA Medium», «STLA Large» καθώς και η «STLA Frame». Επίσης, θα δημιουργηθούν τρεις διαφορετικοί τύποι αρχιτεκτονικής δομής και δύο τύποι μπαταριών.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της καινούργιας πλατφόρμας, ο Ταβάρες δήλωσε: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι προϊόν ασυμβίβαστης καινοτομίας η οποία εφαρμόστηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών. Θα προσφέρει καθαρή, ασφαλή και προσιτή κινητικότητα και υποστηρίζεται από την επένδυση 30 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2025 στον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού».

Τόνισε επίσης ότι «η πλατφόρμα STLA Medium καταδεικνύει τη δυναμική της οικογένειας των τεχνικών σε όλο τον κόσμο. Την ικανότητά μας να παράγουμε οχήματα τα οποία εστιάζουν απόλυτα στους πελάτες μας και ξαναγράφουν την εδραιωμένη αντίληψη για τη μετακίνηση, καθώς οδηγούμαστε σε έναν κόσμο με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα ως το 2028».

Σύμφωνα με πληροφορίες η STLA Medium θα μπορεί να υποστήριξει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία έως και 98 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία μέχρι και 700 χιλιομέτρων, καθώς και συνδυαστική απόδοση έως και 388 ίππους. 

Πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να είναι το νέας γενιάς Peugeot 3008 που θα παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης