Έρχεται σκληροπυρηνική Toyota GR Supra

Έρχεται σκληροπυρηνική Toyota GR Supra

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Toyota να είναι έτοιμη για να δώσει το πράσινο φως σε μια σκληροπυρηνική έκδοση της Supra με DNA από BMW M.

Toyota_Supra
Είναι πλέον γνωστό πως το μέλλον της Supra θα είναι ηλεκτρικό όμως φαίνεται πως η Toyota ετοιμάζει ένα ηχηρό αποχαιρετισμό του εμβληματικού μοντέλου στους θερμικούς κινητήρες. Οι κοινές βάσεις μεταξύ της Toyota GR Supra και της BMW Z4 σημαίνουν ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στο σπορ αυτοκίνητο, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της BMW M σε συνδυασμό με αυτή του τμήματος Gazoo Racing.
Μια κατάλληλη επιλογή για το κινητήριο σύνολο θα ήταν ο twin-turbo 3,0-λίτρων inline-six από τη σκληροπυρηνική BMW M4 CSL, που αποδίδει 543 ίππους και 650 Nm ροπής. Αυτή η απόδοση σε συνδυασμό με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε ανάρτηση, φρένα, τιμόνι και με κάποια εξοικονόμηση βάρους, θα οδηγούσε πιθανώς στην ταχύτερη εργοστασιακή Supra μέχρι σήμερα.
Ένα τόσο ισχυρό σπορ αυτοκίνητο πιθανότατα θα αποκτούσε ένα επανασχεδιασμένο bodykit, βελτιώνοντας αντίστοιχα τόσο το στυλ όσο και τις αεροδυναμικές επιδόσεις της GR Supra. Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, το GRMN Supra θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του ήδη από το φθινόπωρο του 2023. Σημειώστε ότι η τρέχουσα, πέμπτη γενιά του Toyota Supra, παρουσιάστηκε αρχικά το 2019, με τη προοπτική να μείνει έως το 2025, πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό του θρυλικού μοντέλου.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης