Η νέα Porsche Cayenne και σε υβριδική έκδοση

Η νέα Porsche Cayenne και σε υβριδική έκδοση

Η Porsche θα παρουσιάσει στην Έκθεση του Μονάχου την plug-in υβριδική έκδοση της νέας γενιάς Cayenne.

230720145902_Porsche-Cayenne_I

Από το 2002, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Porsche Cayenne, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι το γερμανικό SUV θα είχε μία τόσο καλή εμπορική πορεία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Με την πάροδο των ετών, η Cayenne εμπλουτίστηκε και με εκδόσεις που προσφέρουν υψηλές ιπποδυνάμεις και επιδόσεις ανάλογες ενός supercar. 

Πλέον, η Porsche έχει ανακοινώσει ότι η νέα γενιά της Cayenne θα διατίθεται και στην έκδοση Turbo GT, η οποία θα εφοδιάζεται με έναν V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 660 ίππους.

Όμως, η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δεν πληροί το όριο εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Για την ιστορία, η Cayenne Turbo GT θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική της φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα είναι διαθέσιμη στη Γηραιά Ήπειρο κάποια κορυφαία έκδοση της Cayenne. Η απάντηση έρχεται από πηγές μέσα από την εταιρεία που αναφέρουν ότι θα πρόκειται για τη ίδια εκδοχή του μοντέλου αλλά με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα PHEV.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτό αναφορικά με την ονομασία του ή την απόδοσή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος ενδεχομένως θα είναι πάνω από 700 ίππους, με την ροπή να ξεπερνά τα 900 NmΑπό αυτούς, πάνω από 500 θα παράγονται από τον V8 κινητήρα και οι υπόλοιποι από τον ηλεκτροκινητήρα. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά τεχνικά στοιχεία, ή για το εάν το κινητήριο σύνολο θα είναι παρόμοιο με αυτό της Lamborghini Urus PHEV, καθώς και τα δύο βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen, MLB Evo.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης