Το ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina

Το ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina

Το Automobili Pininfarina B95 αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της ιταλικής σχολής σχεδιασμού και στυλ. 

230818121954_Automobili-Pininfarina-B95-3-1

Ο Ιταλός κατασκευαστής Automobili Pininfarina παρουσίασε το νέο του δημιούργημα που φέρει την ονομασία B95, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα, ενώ η τιμή του θα αγγίζει τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar, το οποίο μοιράζεται το ίδιο σύστημα κίνησης με το Pininfarina Battista, συνδυάζοντας την εξαιρετική σχεδίαση και τις απίστευτες επιδόσεις.

Κατασκευασμένο με τη σχεδιαστική φιλοσοφία PURA της Pininfarina, το B95 διαθέτει μια αποκλειστική ανοιχτή διθέσια διαμόρφωση που ξεφεύγει από την λογική του Battista. Η κομψή σιλουέτα του αναδεικνύεται από ένα μεγάλο εμπρός splitter, τους λεπτούς προβολείς LED, τα τονισμένα εμπρός φτερά και ένα ιδιαίτερης σχεδίασης καπό.

Αυτό που κάνει το B95 να ξεχωρίζει περισσότερο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αεροδυναμικών καλυμμάτων, τύπου φέρινγκ, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό.

Εμπνευσμένα από τον κόσμο της αεροναυπηγικής και πιο συγκεκριμένα από τα μαχητικά αεροπλάνα του παρελθόντος, τα καλύμματα αυτά είναι κατασκευασμένα από διαφανές πλαστικό με εκτεθειμένα στηρίγματα αλουμινίου, ενώ μπορούν να αλλάζουν ύψος ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του B95, που διαθέτει ένα ταμπλό από ανθρακονήματα με σχέδιο αιωρούμενης πτέρυγας, διακοσμημένο με πολυτελές δέρμα. Τα καθίσματα επίσης μοιράζονται το ίδιο δερμάτινο φινίρισμα, ενώ τα προσκέφαλα διαθέτουν πολυτελές ύφασμα με μαύρα και λευκά στοιχεία.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά στοιχεία το B95 διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 1.925 ίππους. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει παρμπρίζ. 

Η παραγωγή του Pininfarina B95 πρόκειται να ξεκινήσει το 2025, συμπίπτοντας με την 95η επέτειο της εταιρείας. Ήδη το βιβλίο των παραγγελιών από εκείνους που έχουν να ξοδέψουν 4,4 εκατομμύρια είναι γεμάτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης